w wyzej wymionionej ksiazce. w ogoel polecam, warto wiedziec jak kobiecy organizm funkcjonuje. chociaz sama mam swietne pozycje metody niemieckiej, ale w oryginalach. jak ktos umie po niemiecku, moge jeden jako ebook przeslac.
ja cie nie chce zalamywac, ten komputerek moze u ciebie sie super sprawdzic. on tam tez swoje algorytmy ma i wylicza to. ale ja bazuje na najbardziej opracowanej metodzie i widze ze nie wymaga to wyrzeczen wielkich i nie kosztuje ponad tysiaka i daje mi wieksze bezpieczenstwo, wiecej dni nieplodnych i wieksza kontrole nad swoim cialem. A ty sie mozesz "glupio" zdac na komputerek, spoko. tylko ja osobiscie nie widze w nim pozytywow. chyba, ze bedziesz mierzyc nim tempp, zapisywac ja osobno, a do tego badac tez sluz. i zobaczysz rownolegle jak sie bedzie sprawowalo i jak sie bedzie pokrywalo. eksperyment godny wyprobowania, sama byc tak zrobila. z tym, ze bym mierzyla temp przed 8😲0, bo potem podstawowa temperatura ciala wzrasta. to jest tez kwestia przyzwyczajenia. budzik na 7😲0, na spiaco mierzysz temp, wyciagasz i dalej w kime. jak on zapamietuje pomiary to w ogole super. ja mierze 5 minut i musze jeszcze odczytac, jakos daje rade juz dobre 6 lat chyba nawet. ja mocno zaimprezujesz to zaznaczysz sobie na wykresie to, zobaczysz jak organizm na alkohol i brak snu reaguje. sa dziewczyny ktore po dwoch piwach maja mega wysoka temp, a mnie to nie rusza. to jest wszystko indywidualna sprawa.
moze jeszcze jedno przemyslenie moje. mierzenie reczne daje nam czesciej wiecej dni nieplodnych (pisze nawet w mojej ksiazce do metody niemieckiej ze one czesto za dluga faze plodna daja) odrazu po zaczeciu stosowania. komputerek sie dosc dlugo uczy i kazda zolta lampka jest automatycznie czerwona. Jezeli chcecie ograniczyc do minimum kondomy to lepiej samemu mierzyc. My osobiscie unikamy ich jak ognia, wiec wiadomo jaka metode wybralam, druga sprawa to to, jakie masz nastawienie do ciazy. jezeli kategorycznie odkladasz, to przed owulacja bym bardzo uwazala i praktycznie nie kochala sie bez zabezpieczen. a komputerek jakies zielone tam daje. a to jest faza bezpolodnosci wzglednej.
doswiadczona kobieta jes w stanie mierzyc minimalna ilosc dni, popatrzcie na moj cykl, to naprawde zadne poswiecenie, a seks bez niczego bezcenny 😎 🤣